רוצה להפסיק לעשן

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

12/07/2006 | 02:29 | מאת: מאור

שלום..אני בן 18 ואני מעשן במשך שנה, ובמשך 4 החודשים האחרונים ניסיתי להפסיק לעשן אך ללא הצלחה . הגורם המרכזי בהחלטה שלי להפסיק לעשן הוא החברה שלי ובשבילה ניסיתי פעמים רבות להפסיק. הצלחתי להפסיק לעשן במשך חודשיים, אך כל הזמן היו לי געגועים לסיגריה ודיכאונות, הדבר הלך והחמיר, כל יום היה בשבילי מלחמה כנגד הסיגריות, לבסוף נשברתי. אני מרגיש כל כך מאוכזב מעצמי, עכשיו אני מעשן ומרגיש רע, אני יודע שהחברה שלי מתבאסת מזה ובגלל זה אני לא מסוגל לעשן ולהרגיש טוב עם עצמי. אחרי הנפילה הזאת איבדתי את הכוח להילחם ברצון העז שיש לי לעשן, אני רוצה להפסיק, אני קורא כל יום מאמרים על נזקי העישון כדי להיות מודע וכדי שמידע זה אולי ירתיע אותי אך בכל זאת אני ממשיך לעשן. אני מרגיש תלות, אני רוצה להיפטר מהרצון לעשן. השאלה שבעצם אני רוצה לשאול היא האם ישנה דרך טיפולית ע"י כדורים שתגרום לגופי למחוק ממנו את הרצון לעשן? או אולי דרך היפנוזה? אני חייב תשובה בבקשה.. בתודה מראש מאור..

15/07/2006 | 17:56 | מאת:

שלום מאור, יש לך סיבות מצויינות מדוע כדאי להפסיק לעשן. בחודשים הראשונים עדין חושבים על הסיגריה והפיתוי לחזור לעשן קיים. עם התקדמות התהליך החשק פוחת ובמקום זאת מרגישים את היתרונות הרבים כולל תחושת הסיפוק עקב הנצחון של התלות. מעל גיל 18 מותר להעזר גם בתרופת הזייבן וגם בתחליפי ניקוטין. אך, בדרך כלל בגיל שלך אין צורך בשילוב תחליפים תרופתתיים בזמן הגמילה, לכן, אני ממליצה לעסוק יותר בפעילות גופנית ולתרגל עמידה בלחץ הקבוצתי של החברים לעשן. לידיעתך - ככל שתעשן יותר שנים, הגמילה תהיה מסובכת וקשה יותר גם בהיבט הפיזי וגם בהיבט הנפשי. בהצלחה, איה ד"ר איה פלג, אתר: www.ayapeleg.co.il