לגבי זיבן

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

26/06/2006 | 16:22 | מאת: טלי

דר' פלג שלום. התחלתי לקחת את הזיבן לפני שמונה ימים עפ"י המינון הרגיל (כדור אחד ביום 3 ימים ומהיום הרביעי 2). אני לא מצליחה להוריד את כמות הסיגריות (כקופסה וחצי ביום) ואני לא מרגישה שום שינוי במידת הרצון שלי לעשן. אם כבר, אני מעשנת יותר. האם זה אומר שאני חסינה לכדור? האם שווה להמשיך איתו אעפ"י שאני לא מצליחה לקצץ במינון הסיגריות? כמו כן, כבר שלושה ימים מצב הרוח שלי נוראי, ממש דאון רציני, אני מבינה שזו תופעת לוואי של הזיבן, אבל זו גם אחת מהסיבות שאני מעשנת יותר.. לתשובתך המהירה אודה.

29/06/2006 | 19:56 | מאת:

שלום טלי, הדברים שציינת (שינויים במצב הרוח והעלאת כמויות) קשורים לשלב הפרידה שלך מהסיגריות. הגמילה מערבת שינויים במצב הרוח, שעוצמתם שונה מאדם לאדם. הגבר חולף או משתפר עם התקדמות התהליך. כמות העישון שציינת גבוהה ומכך גם החששות וקשיי הפרידה. תרופת הזייבן תשפיעה, אך עליך לזכור כי לא מדובר בתרופת פלאים. על מנת להרגיש את מלוא ההשפעה, עליך לתרגל הורדת כמויות ולקבוע יום הפסקת עישון ממנו ואילך לא תעשני יותר. אל תתיאשי, ההתחלה קשה יותר אך המצב משתפר והתגמול הוא עצום. בהצלחה, איה ד"ר איה פלג, אתר: www.ayapeleg.co.il