זה באמת אפשרי???

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

25/06/2006 | 23:43 | מאת: עוז

אני יודעת שאני לא מעשנת קבדה (יחסית) אבל ברגע שעברתי את ה25 סיגריות ליום ועל השולחן התחילו להסתובב יותר מדיי קופסאות סיגריות ריקות החלטתי שהגיע הזמן להפסיק. אפילו הלכתי וקניתי את הזיבן. ביומיים הראשונים זה עבד מצויין. הכדורים היו על השולחן, עוד לא התחלתי לכחת אותם וכבר הצלחתי לרדת ל15 סיגריות ביום. היום החלטתי שהגיע הזמן להתחיל עם הכדורים. כנראה מהפחד של המחשבה על להפסיק לעשן לתמיד פיציתי את עצמי והשלמתי את כל הסיגריות שלא עישנתי בימים האחרונים. אני לא זוכרת איפה אבל ראיתי ברשת משהו על אנשים עם ADHD ועישון וזה שלאנשים עם הפרעות קשב קשה מאוד להפסיק לעשן ושהניקוטין עוזר להם להתרכז. אני חייה על רטלין מגיל 14 והובחנתי כבעלת הפרעת קשב והיפראקטיביות חמורים. עד כמה באמת יש קשר בין הADHD לעישון??? יכולות להיות בעיות בשילוב בין הזיבן לרטלין??? הרבה פעמים אני אומרת לעצמי שהגיע הזמן אבל כל פעם יש משהו אחר על הראש וההפסקה בעישון נידחת למועד מאוחר יותר, מתאים יותר. אבל הוא אף פעם לא בה, ועכשיו אני ממש אבל ממש חייבת לעשות את זה. אבל אין לי מושג איך.

29/06/2006 | 19:27 | מאת:

שלום עוז, אל תתלי את העישון שלך בהפרעת הקשב. כמו כן, הרופא המטפל אישר לך את לקיחת הזייבן ואין מניעהלשלב בין שתי התרופות. עליך להתחזק ברצונך להפסיק לעשן ולבצע זאת. כנראה שאף פעם "אין זמן מתאים"!. סיוע התנהגותי של מומחה גמילה מעישון באופן אישי או קבוצתי יסייע לך מאד' ואני ממליצה לך לשלב הטיפול התרופתי עם סיוע מקצועי. בהצלחה, איה ד"ר איה פלג, אתר: www.ayapeleg.co.il