מנסה להיגמל...

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

29/05/2006 | 13:31 | מאת: לירז

לפני שלשה ימים...בערב שבת זרקתי את הסיגריות. אני בת 41 ,מעשנת כבר כ 23 שנה, בסביבות השתי חפיסות ליום. קשה לי לנשום, קשה לי כבר לישון,אני לא מסוגלת ללכת כמה מטר בלי לעצור למנוחה....אבל עם הכל- כל כך קשה לי לא לעשן,אני משתגעת ,מתייסרת ולמספר רגעים כמעט נשברת ושוכחת את הרע ורוצה סיגריה..אני בסך הכל ביום השלישי- מישהו אוליי יכול להגיד לי מתיי תגמר הכמיהה , הרצון העז לסיגריה?!!? האם הכי קשה זה השבוע הראשון או מצפה לי תקופה כזאת ארוכה...

05/06/2006 | 09:59 | מאת:

שלום לירז, ברכותי על הכניסה לתהליך הגמילה. ההתחלה יותר קשה ולאחר מכן התהליך יותר קל ומתגמל במישורים מרבים. לאור כמות העישון הגבוהה שציינת, אני ממליצה לך להעזר בתחליפים התרופתיים (זייבן, במרשם רופא, או תחליפי ניקוטין) להקלת סמפטומי הגמילה הפיזיים. בהעדר ניקוטין, החומר הממכר, יש סמפטומי גמילה וניתן למתנם בצורה משמעותית על ידי השימוש בתחליפים. הכמיהה והרצון לעשן, שקשורים לחלק הנפשי-התנהגותי של ההתמכרות יתמתנו עם הזמן. פנייה למומחה גמילה מעישון, מסייעת מאד בחלק זה. את צריכה הרבה סבלנות ולא להתייאש. האמיני ביכולתך להצליח, רבים אחרים מצליחים. בהצלחה , איה ד"ר איה פלג, אתר: www.ayapeleg.co.il