רבאק, איך מתחילים ?

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

17/05/2006 | 15:59 | מאת: רועי

סוף, סוף... הגעתי לנקודה (אחרי 12 שנה) בה אני רוצה להפסיק לעשן. הסיבה העיקרית היא שאישתי נכנסה להריון והבטחתי לה, וכן גם לעצמי, שברגע הזה אני אנסה להפסיק לעשן. עד אתמול היו לי בבית פקטים ואתמול נגמרה הקופסה האחרונה. בכל השנים האחרונות עישנתי בין חצי קופסה לקופסה ליום. בחודשים האחרונים זה היה קופסה ליום. כרגע אני מובטל, כך שיש לי יותר מדי זמן פנוי... הבוקר כמובן שלא הצלחתי לא לחשוב על הסיגריה, יצאתי מהבית וקניתי קופסה (עלוב, אני יודע)... מה שכן עישנתי רק שתי סיגריות עד עכשיו (או כבר שתי סיגריות, תלוי איך מסתכלים על זה)... בקיצור, מה עושים ? איך מפסיקים ? איך עושים את זה לבד (אין לי כסף לסדנאות ו/או תרופות "פלא") ? ר ב א ק ! ! ! איך מתחילים להפסיק לעשן ????

21/05/2006 | 09:29 | מאת:

שלום רועי, יש לך סיבות מצויינות להפסקת העישון - אישה בהריון, חיסכון כספי (מובטל נכון?) וכ'. הגמילה מערבת גם את ההיבט הפיזיולוגי וגם את ההיבט הנפשי-התנהגותי. הגמילה הפיזית מהניקוטין, החומר הממכר, אורכת כחודש. החלק התרופתי (זייבן או תחליפי ניקוטין) מאד מסייעים בחלק זה של הגמילה. החלק הנפשי כולל את תהליך הפרידה מהסיגריות ולמידה לחיות בלעדיהן. רצוי לתרגל ירידה בכמויות ולאחר מכן לקבוע יום הפסקת עישון, ממנו ואילך לא תעשן. הצטרפות לטיפול אישי את קבוצתי חשובים להקלה ולהצלחת התהליך. נכון שהדברים עולים כסף, אך גם הסיגריות... עליך לתכנן את הגמילה ולהאמין ביכולתך להפסיק. רבים אחרים מצליחים. היתרונות הם עצומים וחלקם באים לידי ביטוי כבר בתחילת הדרך.בהצלחה, איה ד"ר איה פלג, אתר: www.ayapeleg.co il