תופעות לוואי קשות

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

01/05/2006 | 12:53 | מאת: מושיקו

לד"ר איה פלג שלום רב, התחלתי טיפול בזייבן בהמלצת ד"ר מתחום בריאות הנפש שם אני מטופל. בשלושת הימים הראשונים הרגשתי קצת מוזר וכשעברתי לשתי כדורים ביום התחילו תופעות לוואי קשות:כל הזמן הייתי יבש וצמא למרות ששתיתי המון מים,עצבנות, זרמים בגוף,חולשה,פחד וחרדה,בקיצור התרופה לא עשתה לי ממש טוב,בעצת הרופא הפסקתי לקחת את התרופה לאחר שבוע,הוא אמר שיכול להיות שלי ספציפית היא לא מתאימה.אני מעט מאוכזב מכך,אבל עדיף ככה מאשר לסבול מהשפעה לא טובה של התרופה.זה נדיר שזה לא הסתדר לי?או שבאמת יש אנשים שהתרופה עשויה לא להתאים להם? תודה מראש.

04/05/2006 | 11:27 | מאת:

שלום מושיקו, חלק מהתפועות שציית לאו דווקא קשורות לתרופת הזייבן, אלא לתהליך הגמילה עצמו (הפיזי והנפשי). היובש הוא תופעת לוואי של התרופה, אך הפחד, החרדה, העצבנות וכ' הגיוניים ושכיחים בשלבי הגמילה הראשונים. הפסיכיאטר המטפל המליץ להפסיק את השימוש בתרופה ולכן תוכל להעזר בתחליפים תרופתיים אחרים הכוללים ניקוטין (מדבקות, מסטיקים). ליווי נפשי בתהליך הגמילה חיוני עבורך, עקב שינויים קיצוניים במצב הרוח שיתכנו שעוצמתם שונה מאדם לאדם. בהצלחה, איה ד"ר איה פלג, אתר: www.ayapeleg.co.il