הפסקת עישון......

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

18/04/2006 | 00:06 | מאת: לילך

שלום, אני בת 25 מעשנת מגיל 18 אני מאוד רוצה להפסיק לעשן,וקשה לי.. לא היה יום אחד מאז שהתחלתי לעשן שלא עישנתי בו. בימים האחרונים הפחתתי בכמות- מ25 סיגריות בערך ליום ל18 אני יודעת שזה לא שינוי משמעותי.. אבל אפילו זה קשה לי זה במאמץ. אציין גם שאני בתהליך דיאטה(שמקשה עוד יותר על הגמילה אבל אני רוצה לעשות את זה),ומתעמלת שעתיים ביום. הקושי העיקרי שלי זה הדברים שכאילו באים ב"טבעיות" עם סיגרייה...התניות למשל סיגרייה בבוקר,אחרי האוכל,ואפילו סיגרייה כשסתם חושבת על דברים/: זה כאילו העישון הוא "חלק" ממני ואני לא יודעת מה לעשות עם עצמי בלי סיגרייה.... נשמע בומבסטי:) אבל זו ההרגשה... אם יש המלצות בנוגע להרגלים אשמח לשמוע בתודה מראש לילך

19/04/2006 | 10:17 | מאת:

שלום לילך, מדברייך אני מתרשמת כי יש לך רצון להיגמל וזה חשוב ביותר. עליך לתרגל ירידה בכמויות ולקבוע יום הפסקת עישון ממנו ואילך לא תעשני. לכל מעשן יש את הרגלי העישון שלו ואת ההתניות הקשורות לעישון. הירידה ההדרגתית מנתקת את ההתניות הקלות יותר ולקראת יום ההפסקה מתמודדים עם ההרגלים היותר קשים. זכרי, מדובר בסיגריות בודדות ולפיכך ההתמודדות קלה בהרבה ממה שחושבים. טיפול מקצועי (אישי או קבוצתי) מסייע בלמידת הרגלי העישון, ,תכנון הירידה ויום ההפסקה. לכך השפעה חשובה על הצלחת התגמילה. הסיועו התרופתי (זייבן, תחליפי ניקוטין) מסייע גם כן. תתכני את הגמילה, מגדילי את המרווחים ללא עישון ותככני את יום ההפסקה. רבים אחרים מצליחים ונהנים מאד מיתרונות הגמילה! בהצלחה, איה ד"ר איה פלג, אתר: www.ayapeleg.co.il

05/05/2006 | 01:44 | מאת: אנה

התחלתי לקחת זיבן לפני 4 ימים ויש לי בחילות אני רוצה לציין כי אני עדיין מעשנת אבל פתאום ריח הסגריות מאוד מפריע לי. האם אלו סימנים שאני יכולה להיגמל מעישון?