שלום ד"ר איה פלג

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

16/04/2006 | 20:26 | מאת: יורם

אני מעשן 35 שנים קופסא ליום רציתי לדעת כמה זמן עובר מיום שאדם מפסיק לעשן כלומר הפסקה מוחלטת ללא תחליפים עד אשר הוא מרגיש כמו אדם שלא עישן כלל כמובן שהוא צריך להזהר ולא לעשן אפילו סיגריה אחת ובכול זאת כמה זמן יעבור מיום תחילת הגמילה עד אשר הוא ירגיש הקלה משמעותית בתודה מראש יורם

19/04/2006 | 10:00 | מאת:

שלום יורם, גמילה מעישון משלבת גמילה פיזית ונפשית, ויש להתמודד בשני המישורים הללו, בעיקר כשמדובר בהרבה שנות עישון כפי שציינת. ניקוי הגוף הראשוני מהניקוטין, שהוא החומר הממכר אורך כחודש, אך נמשך גם לאחר מכן. התחליפים התרופתיים מסייעים מאד במיתון סמפטומי הגמילה הפיזיים. החלק השני של הגמילה הנפשית ההתנהגותית מורכב יותר וכולל שינוי הרגלים והתניות הקשורות לעישון והפסקת עישון. חלק זה אורך זמן רב יותר. חצי השנה הראשונה היא הקשה ביותר. יחד עם זאת, כבר בתחילת התהליך חווים חלק מיתרונות הגמילה כגון שיפור הכושר הגופני, שיפור חושי הריח והטעם, תחושת נצחון בהתגברות על התלות, חסכון כספי וכ'. הפיתוי לעשן קיים בפרקי זמן שונים ולאורך זמן, אך תדירותם ועוצמתם פוחתים עם התקדמות התהליך. בהצלחה, איה ד"ר איה פלג, אתר: www.ayapeleg.co.il