אחרי 5 חודשים

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

16/04/2006 | 18:45 | מאת: שחר זיו

שלום דר' פלג אני הפסקתי לעשן לפני 5 חודשים בעזרת זיבן היה קשה בהתחלה אבל בסה"כ בסדר עכשיו שוב יש לי צורך בסיגריה, (כמו שמתחשק פיצה) והחשק לא עובר האם זהו משבר שיעבור או שלנצח יתחשק לי סיגריה?

19/04/2006 | 09:53 | מאת:

שלום שחר, ברכותי על התהליך המוצלח שאתה עובר - 5 חודשים ללא סיגריה. מה שאתה מתאר הוא הגיוני ושכיח לשלב הגמילה בו אתה נמצא. עליה בחשק לעשן מתרחשת בפרקי זמן שונים והם חולפים. התדירות והעוצמה שלהם שונים ממה שחווית בתחילת הדרך. תתרגל את מה שעשית קודם לכן כשהיה לך רצון עז לעשן. חצי השנה הראשונה היא הקשה ביותר. זוהי מהות ההתמכרות! מה שחשוב כעת הוא לשמר את ההישג ולא להתפתות לעשן אף סיגריה, כי הכל יכול לחזור לנקודת ההתחלה. בהצלחה, איה ד"ר איה פלג, אתר: www.ayapeleg.co.il