הפסקת עישון

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

09/04/2006 | 20:25 | מאת: אפרת

שלום רב ד"ר, בעלי בן 32, בד"כ בריא רק סובל מאלרגיות אסמתיות . עישן עד לפני חודש כקופסא ביום במשך 17 שנים. לפני כחודש הוא הפסיק בפעם אחת לעשן ולא בהדרגה. הוא ביצע בעקבות כך בדיקות מאמץ שיצאו תקינות, וכן בדיקות דם תקינות. אני פונה אלייך משום שהוא מתלונן שמאז שאינו מעשן הוא סובל מסחרחורת וחולשה וכן הוא מתלונן כי הוא חש לעיתים קרובות מצב שבו הוא קרוב לעילפון. לטענתו הפסקת העישון לא משפרת לו את מצב הבריאות. ועוד, הוא סובל מלחץ דם נמוך מאז ואף איבד את הכרתו למשך מספר שניות ביום בו הפסיק לעשן אך בדיקות בית החולים יצאו תקינות . האם אכן קיים מצב שבו הפסקת עישון יכול להרע ולא להועיל???.?

10/04/2006 | 10:14 | מאת:

שלום אפרת, גמילה מעישון רק משפרת את הבריאות ואינה מזיקה! הדבר מהותי לאור האלרגיות והאסטמה של בעלך. על פי תאורך, הגמילה נעשתה בבת אחת וללא סיוע של תחליפים תרופתיים או סיוע מקצועי. הסמפטומים שציינת קשורים לגמילה הפיזית בעיקר מהניקוטין שהוא חומר ממכר. בזמן ההפסקה הגוף מתנקה וסמפטומי הגמילה כוללים עייפות, סחרחורות, קשיי ריכוז וכ'. התחליפים התרופתיים (זייבן, תחליפי ניקוטין) ממתנים את הסמפטומים הללו. תסמונת הגמילה אורכת כחודש, כך שאני משערת כי תהיה הקלה משמעותית בהרגשה. בעלך נמצא במעקב והבדיקות תקינות ועליו להמשיך בכך. לסכום - את החלק הקשה הוא עבר ואת השיפור הבריאותי יחד עם שאר היתרונוחת של ההפסקה הוא ירגיש בקרוב. בהצלחה, איה ד"ר איה פלג, אתר: www.ayapeleg.co.il