IVF ועישון

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

22/03/2006 | 16:40 | מאת: שיר

שלום דר' איה פלג, אני נמצאת בתהליך הפרייה IVF. מעשנת כמעט קופסא ליום במשך יותר מעשר שנים. מודעת לכל הבעיות שהסיגריות גורמות לבריאותי וכן לתהליך ההפרייה. מאוד רוצה להפסיק לעשן ולא יכולה יותר מכמה שעות. כשהתהליך מחייב אני מעשנת פחות סיגריות ומסוג הרבה יותר חלש. אני יודעת שאת ממליצה על תרופות ומסטיקים למניהם וכן לקבוצות תמיכה אבל אני לא יכולה ליטול שום תרופות כאלו ואחרות בגלל התהליך וקבוצת תמיכה לא באה בחשבון. אילו דרכים נוספות יש להפסיק לעשן? איזה טיפים את יכולה לתת לי מנסיונך? תודה רבה.

24/03/2006 | 11:01 | מאת:

שלום שיר, יש חשיבות רבה ביותר להפסקת עישון על ידי, הן בתהליך ההפרייה והן לאחר קליטה מוצלחת. עליך לקבל החלטה בקרוב ולהתחיל את התהליך. בתרופות אינך יכולה להסתייע, אך סיוע מקצועי (אישי או קבוצתי) חשוב מאד ואני מציעה לך לשקול זאת בחיוב. הטיפול האישי יעיל ביותר ומדובר במספר פגישות לא רב. עליך לתרגל ירידה בכמויות העישון ובהדרגה ולאחר מכן לקבוע יום הפסקת עישון ממנו ואילך לא תעשני יותר. בהצלחה, איה ד"ר איה פלג, אתר: www.ayapeleg.co.il