גאזים ונפיחות במהלך הגמילה

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

18/03/2006 | 22:44 | מאת: גילי

שלום, אני בתהליך גמילה כבר כמה ימים וסובלת מנפיחות גאזים ואי נוחות משמעותית כמה זמן נמשך ההלם לגוף וכיצד ניתן להקל? תודה על תשובתכם המהירה

20/03/2006 | 08:26 | מאת:

שלום גילי, התחושות שאת מציינת קשורות לתהליך הגמילה שאת עוברת. הגוף מסתגל לתפקד ללא כל אלפי החומרים שבעשן הסיגריה. ספיגת המזון משתנה וכך גם עיכול המזון, היציאות משתנות וכ'. הגמילה הפיזית אורכת כחודש ימים. תוכלי לפנות לרופא המטפל לקבלת טיפול להקלה. תזונה נכונה מסייעת מאד. למשל, אכילת פרות וירקות, שזיפים יבשים, סובין וכמובן שתייה מרובה של מים. הדברים ישתפרו בתקופה הקרובה. אל תתיאשי ותתמידי בתהליך. עוד מעט תחושי את יתרונות התהליך ואת תחושת הסיפוק הקשורות לנצחון על התלות. בהצלחה, איה ד"ר איה פלג, אתר: www.ayapeleg.co.il