צילום ריאות

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

28/02/2006 | 15:14 | מאת: חגית

שלום ד"ר פלג, רציתי לדעת האם ניתן לבקש בקופ"ח לבצע צילום ריאות באופן עצמאי? או שמא אני צריכה לפנות לרופא משפחה לבקש הפניה? (והאם ההפניה ניתנת ללא כל בעיה או שצריך סיבה לכך?) הענין הוא שבעלי מעשן כבר מס' שנים, והוא הסכים ללכת לצילום ריאות לבקשתי, כי חשבתי שאולי אם יראה את הריאות שלו לעומת ריאות בריאות, זה אולי יעשה לו משהו...מה דעתך?

02/03/2006 | 17:43 | מאת:

שלום חגית, על מנת לבצע צילום ראות יש לפנות לרופא המטפל והוא יחליט באם יש בכך צורך. להערכתי, הבדיקה מיותרת, אלא אם יש לכך הצדקה רפואית. לצורך הרתעה, תוכלי להראות לו ריאות נגועות מאתר האינטרנט . המחשה אחרת ופשוטה יותר היא לבצע בדיקת נשימה המראה את רמות חד תחמוצת הפחמן (CO). בהצלחה, ד"ר איה פלג