אלכוהול

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

16/02/2006 | 12:09 | מאת: טל

שלום אני יודעת שמדובר בפורום לגמילה מעישון ושאלתי בנוגע אלכוהול, אשמח למענה, כי אין פורום מקביל לנושא זה. אבי בן 69, אלכוהוליסט. יש לי 3 שאלות: 1. בעוד מס' ימים הוא אמור לעבור בדיקת קולונוסקופיה. כחלק מההכנה לבדיק ההוא צריך בין היתר, הלימנע משתיית אלכוהול כשלושה ימים לפני הבדיקה. הוא יעמוד בזה. הבעיה היא, שקראתי במחקרים, שמכורים לאלכוהול - הפסקה פתאומית של אלכוהול יכולה להכניס להתקפי טרפון, שזה רעידות וכדומה - מצב מסוכן שעלול לגרום למוות. רציתי לדעת אם שלושה ימים נחשבים הפסקה פתאומית או מעבר לכך? ראוי לציין כי הוא שותה המון, כבקבוק - 2 בקבוקי יין ליום , אך לעיתים עובר חצי יום או יום שהוא לא שותה. 2. אני אשמח על הפנייה למרכז גמילה, או מרכז מייעץ באזור המרכז. 3. מה עושים כשהוא מבוגר, לא מודע לבעיה שלו וסביר שלא יסכים להתאשפז לצורך גמילה? אבל מהעבר - אם יש דמות סמכותית (כמו רופא אלטרנטיבי שהכיר בעבר) שמלווה אותו בגמילה מהרגל רע - הוא יכוללהפסיק. הבעיה היא שכאמור באלכוהול - חייבים פיקוח של רופא. יש מומחים שיכולים לעשות טיפול פרטני בבית? תודה הבת הדואגת.

16/02/2006 | 15:56 | מאת:

שלום, גמילה מאלכוהול מערבת תסמונת גמילה פיזית וגם נפשית ועדיף לבצעה תחת פיקוח רפואי. תוכל לפנות לאגודה למניעת אלכוהוליזם או לרשות הלאומית למלחמה בסמים, אשר נותנים מענה בתחום האלכוהול. בהצלחה, ד"ר איה פלג