טיפול בזיבאן

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

23/01/2006 | 10:42 | מאת: טל

שלום, אני בן 25 ומעשן כ-10 שנים, בחמש השנים האחרונות קופסה ליום. לאחרונה החלטתי להפסיק לעשן. הרופא אליו פניתי בכדי לקבל את תרופת המרשם הנחה אותי לצמצם את כמות הסיגריות בטרם תחילת הטיפול וכך עשיתי: מקסימום 10 סיגריות ביום. התחלתי את הטיפול בזיבאן ביום ראשון שעבר כלומר לפני 8 ימים. בשלושת הימים הראשונים לקחתי כדור אחד ביום ולאחר מכן עברתי לפעמיים ביום. עד היום, המשכתי במדיניות של צמצום הכמות, אולם לא הגעתי להישגים משמעותיים. ניסיתי גם להחליף את הסוג הרגיל שלי (ל"מ לייט) בנובלס, כדי שיהיה לי קשה יותר לעשן, אולם השיא היה 8 סיגריות ביום ולא פחות. לכן החלטתי אתמול בערב, לסיים את הסיגריות שהיו ברשותי על מנת להתחיל את היום בבוקר ללא סיגריות ולנסות להחזיק יום שלם. שאלותי הן: 1) מהו הפרש הזמנים בין נטילת כל כדור? 2) האם "דרך הטיפול" בה אני נוקט נכונה? האם עלי לפעול אחרת?

24/01/2006 | 11:51 | מאת:

שלום טל, את תרופת הזייבן מתחילים לקחת ואז במקביל מבצעים ירידה הדרגתית של מספר הסיגריות(לא כפי שציינת). לאחר 7-14 יום מתחילת הטיפול מומלץ לקבוע יום הפסקת עישון, ממנו ואילך לא מעשנים. הפרש הזמנים בין שתי הטבליות הוא 8 שעות. את הטבליה השנייה לא ליטול לאחר 4-5 אחה"צ (למניעת עוררות). התקדמת יפה בתהליך, אתה בכיוון הנכון ועליך להמשיך את הירידה ולקבוע את יום ההפסקה. סיוע התנהגותי - נפשי של מומחה גמילה מעישון מסייע מאד. מדובר על טיפול קבוצתי או פרטני. בהצלחה, ד"ר איה פלג

31/01/2006 | 07:07 | מאת: אלי

אני נוטל זיבאן אבל יש לי הפרעות שינה עקב הנטילה איך אוכל להפסיק את זה?