גמילה עקב הריון

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

16/01/2006 | 18:45 | מאת: הנגמלת

הפסקתי לעשן לגמרי אחרי 15 שנה של עישון(קופסא ביום) בעקבות ההריון. מזה שבעה חודשים. אני מלאת חששות שמא ארצה לחזור לעשן לאחר הלידה. מה אפשר לעשות? האם מעשן בהכרח יחזור אחרי לידה? או שזו הזדמנות באמת אמיתית ונהדרת ולא ארצה לחזור?

19/01/2006 | 10:45 | מאת:

שלום, ברכותי על ההצלחה בגמילה!! אין ספק לגבי חשיבות הפסקת העישון בהקשר של מהלך הריון תקין. עליך להתמיד בתהליך גם לאחר ההריון וחשוב מאד שאת מתכוננת לכך כעת. גופך אינו מכור כרגע לחומר הממכר שהוא הניקוטין וגם הוכחת יכולת לגבי שינוי ההרגלים הקשורים לעישון. נזקי העישון עוברים לתינוק במהלך ההנקה ועישון כפוי/פאסיבי מעלה תחלואה לתינוק (בעיות נשימה, אסטמה, דלקות אזנים ועוד הרבה..). זה הזמן להחליט שסיימת עם פרק העישון בחייך. אני משוכנעת כי יש הרבה צדדים חיוביים אותם את חווה. זכרי, סיגריה אחת עשויה לדרדר את כל התהליך לנקודת ההתחלה. בהצלחה, איה ד"ר איה פלג, אתר: www.ayapeleg.co.il

23/01/2006 | 07:59 | מאת: מאיה

השאלה שלי קשורה באלכהול כמה משפיע שתית אלכהול של הגבר על העובר