זייבן - המשך לקיחת זייבן מעבר לחודשיים המומלצים?

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

10/01/2006 | 08:18 | מאת: נח

ד"ר איה שלום, אני הצלחתי בינתיים להפסיק לעשן לגמרי מתאריך 25/11/05. השתמשתי ואני ממשיך להשתמש בהרבה מן העזרים, משאף Nicrorette, מסטיק - Nicotinell בעיני הרבה יותר טוב ממסטיק- Nicrorette. סיימתי קורס לגמילה מקופת חולים מכבי וכמובן גם לקיחת זייבן. השאלה: אני מעוניין לקחת את הזייבן לעוד חודשיים מן החודשיים המומלצים בכדי להרחיק את העישון ולהחדיר את אי העישון עוד זמן לפני עצירת הזייבן. האם יש סכנה בריאותית להחלטתי? תודה, נח

13/01/2006 | 17:33 | מאת:

שלום רביד, ברכותי על הצלחתך בתהליך הגמילה. התחליפים התרופתיים נועדו לטיפול קצר מועד והם מסייעים בעיקר במיתון סמפטומי הגמילה הפיזיים בהעדר ניקוטין. בדרך כלל הטיפול שניתן למשך חודשיים מספיק. במידה ועישנת כמויות גבוהות של (כשתי חפיסות) תוכל להעזר בתרופת הזייבן למשך חודש נוסף, זאת ללא צורך בסיוע של תחליפי הניקוטין. בהצלחה, איה ד"ר איה פלג, www.ayapeleg.co.il