הפסקת עישון - תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

09/01/2006 | 17:33 | מאת: מרסל

שלום, אני גבר בסביבות ה 50 לחיי. לפני כשלושה חודשים הפסקתי לעשן באופן עצאי לגמרי ללא כל טיפול בתרופות או מטפלים. עישנתי בערך 35 שנים חפיסה וחצי ליום - 30 סיגריות ביום. מאז שהפסקתי לעשן ועד היום אני סובל מתופעות לוואי קשות בעיקר נשימה כבדה בפרט בשעות הערב,מלבד זאת הרצון לעשן עדיין קיים בעיקר לאחר ארוחות או בעת שתיית קפה. ברצוני לדעת אם יש אפשרות למנוע את התופעות האלו, הן גורמות לי לחוסר נוחות וחוסר שקט. תודה מראש מרסל

13/01/2006 | 17:41 | מאת:

שלום מרסל, ברכותי על הצלחת התהליך - התמד בכך! הגמילה מעישון מורכבת וכוללת גם את החלק הפיזיולוגי של ניקוי הגוף ממררכיבי העישון ובכללם הניקוטין וגם את הגמילה הנפשית ולמידה לחיות ללא הסיגריות בסיטואציות שונות. התהליך לוקח זמן, בעיקר כשמדובר בהרגלי העישון שציינת. החשק לעשן שכיח לשלב הגמילה בו אתה נמצא ויהיה קיים גם בחודשים הקרובים, אך העוצמה והתדירות שונים וקל יותר יהיה להתמודד עימם. צריכים הרבה סבלנות והתמדה. לגבי קשיי הנשימה - איני יודעת בדיוק למה אתה מתכוון. היה אמור להיות שיפור בתפקודי הנשימה עקב החדרת חמצן והעדר חד תחמוצת הפחמן. יתכן ואתה מתכוון לליחה ולשיעולים הקשורים לניקוי הגוף. ממליצה לך לבדוק עם הרופא המטפל סיבה אחרת אפשרית לתחושות אילו. בהצלחה, איה ד"ר איה פלג, www.ayapeleg.co.il