האים עישון מוריד את יכולת הריכוז

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

01/01/2006 | 17:48 | מאת: שי צביה

לכבוד: דקטור איה פלג. שאלה ראשונה: מעניין אותי לדעת עם התמכרות לסיגרות (ניקוטין) גורמת בצורה ישירה או עקיפה לירידה כזו או אחרת ביכולות קוגניטיבית (קשב ,רכוז, זיכרון) שאלה שנייה: מעניין אותי לדעת (א) מה הסיבה הפיזיולוגית שהניקוטין גורם להתמכרות ב)מדוע הגוף לא דוחה באופן אינסטנקטיבי(אוטומטי) את הניקוטין מהגוף כמו שהגוף מטפל בזיהומים מחלות וכדומה תודה מראש שי צביה

06/01/2006 | 12:03 | מאת:

שלום שי צביה, העישון ותהליך הבעירה מורידים את יכולת הריכוז. ל - 5000 המרכיבים בעשן הסיגריה ישנה השפעה רבה על תפקודי הגוף השונים. ניקוטין הינו סם ממכר, השייך לקבוצת הסמים המעוררים את מערכת העצבים המרכזית. יש נטיה להעלות את הכמות ההתחלתית שמעשנים ולשמור על רמת ניקוטין קבועה למניעת סבל וסמפטומי גמילה פיזיים. בהצלחה, איה ד"ר איה פלג, אתר: www.ayapeleg.co.il