רצון לחזור לעשן

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

01/01/2006 | 03:36 | מאת: עידן

שלום דר', לאחר 7 חודשי הפסקת עישון עדיין אני מרגיש צורך לחזור לעשן בתדירות של בן פעמיים לשלוש בשבוע !!! עד כדי הצקה , התחושה היא למספר דקות ואז עוזבת אותי . יש לציין כי לפני כ4 חודשים עברתי לגור בחו"ל וכמו כן אני תחת לחץ לימודים תובעניים במיוחד. אני ממש מפחד לחזור לעשן אם כי לפעמים אני כמעט ומתפתה , זה קורה בדרך כלל כאשר אני יוצא לבלות ושותה אלכוהול אבל זה יכול לתפוס אותי גם בשלבים אחרים , אשמח לקבל המלצות . תודה רבה מראש. עידן.

06/01/2006 | 11:58 | מאת:

שלום עידן, גמילה מעישון היא דבר מורכב והתהליך אורך זמן. רצון לעשן יתכן בשלב הגמילה בו אתה נמצא. כל השנה הראשונה קשה יותר ולאחר מכן תדירויות ועוצמות החשק לעשן פוחתות. עליך להתעזר בסבלנות, לבחון את יתרונות התהליך עד כה ולא להתפתות לעשן. סיגריה אחת בלבד עשויה לדרדר את כל התהליך לנקודת ההתחלה - וחבל! שינוי אורח החיים שלך והלחץ בלימודים לא מהווים סיבה לחזרה לעשן ולא יקלו את הלחץ בו אתה נמצא. ההיפך הוא הנכון! הצלחת עד כה, המשך בכך ותהנה מיתרנות הגמילה והנצחון המתוק על התלות. בהצלחה, איה ד"ר איה פלג, אתר: www.ayapeleg.co.il