שינוי בקצב חילוף החומרים

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

29/12/2005 | 00:03 | מאת: שירלי

שלום איה אני הפסקתי לעשן לפני כשמונה חודשים לאחר עישון של כ-35 סיגריות במשך 8 שנים (אני בת 28). בחודש הראשון להפסקה השמנתי 6 קילו שפשוט לא יורדים (אני רצה כשעה כל יום ואוכלת כ-1500 קלוריות ביום, בלי שום סטיה). משקלי כעת 58 על 1.73. חשבתי שחילוף החומרים יסתדר לאחר חצי שנה, אך התבדיתי. האם יש לי עוד סיכוי או שהגוף שלי יעבוד על מטאבוליזם נמוך ממה שהיה לתמיד? בבקשה תעני לי אני מיואשת!

31/12/2005 | 19:34 | מאת:

שלום שירלי, עלייה במשקל נגרמת לא רק על ידי השינויים הפיזיולוגיים אלא בעיקר על ידי המרכיבים ההתנהגותיים. האם את מקפידה לא לאכול למשל בסיום ארוחה, דברים מתוקים, חטיפים וכ'. כדאי לך להתייעץ עם דיאטנית לגבי מרכיבי המזון שאת צורכת. עליך לזכור כי עישנת כמות גדולה של סיגריות ולוקח לגוף זמן לחזור לתפקוד. חשוב לדעת כי רק אם עולים במשקל כ - 40 ק"ג הנזק הבריאותי מעודף משקל משתווה לנזקי העישון!!!! אל תתיאשי ואני מאמינה כי הדבר יתמתן. עיסוק בפעילות גופנית ושתייה מרובה של מים לאורך זמן חשובים ביותר. בהצלחה, ד"ר איה פלג