זאיבן

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

21/12/2005 | 19:32 | מאת: אני

שלום דר, ביום שני התחלתי לקחת את כדורי הזאיבן , היום זה הכדור השלישי הבודד וממחר אני מתחילה לקחת 2 . יום הפסקת העישון שקבעתי לעצמי הוא רביעי הבא. עד כה למעט היפריות ועצבנות אני לא מרגישה שהכדורים מצליחים להשפיע עלי. מהרופאה שלי לא קיבלתי הנחיה לדלל את הכמות בהדרגה, גיליתי זאת בפורום. אני מאוד רוצה להפסיק לעשן אבל מרגישה שזה גדול ממני ומאד סקפטית לגבי הכדורים. האם בכלל יש לי סיכוי להפסיק? האם כדאי להמשיך את הכדורים? חשבתי ללכת לקבוצת תמיכה, אבל זה לא בשבילי, אני לא בנויה לזה. אודה לך מאד אם תוכלי לייעץ לי איך להמשיך הלאה....

22/12/2005 | 10:38 | מאת:

שלום, את רק בתחילת הדרך והתחושות שציינת מאד שכיחות והגיוניות. תרופת הזייבן ממתנת סמפטומי הגמילה הפיזיים, מדכאת הרצון לעשן וממתנת העלייה במשקל. אין מדובר בתרופת פלאים ועל מנת להצליח עליך להתקדם בתהליך. יש לתרגל הורדה בכמויות וכפי שציינת לקבוע יום הפסקת עישון ממנו ואילך לא תעשני. לגבי הסיעו הנפשי- התנהגותי - אין ספק שסיוע של מומחה גילה מעישון עוזר מאד וניתן לקבלו באופן אישי או קבוצתי. אל תוותרי ותאמיני ביכולתך לךהצליח. רבים אחרים מתמידים ומצליחים! בהצלחה, איה ד"ר איה פלג, אתר: www.ayapeleg.co.il