האם הכדור לגמילה מעישון עוזר באמת ???

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

12/12/2005 | 11:36 | מאת: איריס ישורון

שלום ויום טוב, חמותי היא מעשנת כבדה ומיום חמישי היא החליטה שביום ראשון (אתמול)היא מפסיקה לעשן . אתמול היא עברה יום קשה מאוד פשוט גיהנום והיום הוא יום יותר קשה התמודדות קשה יותר הפיתוי להדליק סיגריה הוא יותר גדול. וההתמודדות היא נורא קשה ומטישה. רציתי בבקשה לדעת קצת יותר פרטים על הכדור שישנו בשוק שמדכא את החשק לעשן והגמילה יכולה להיות יותר קלה. האם זה נכון? האם את ממליצה על המדבקה שישנה בשוק שגם אמורה לדכא את החשק לעשן? ואם את ממליצה על טיפול בצורה אחרת אני אודה לך על כל מידע שיכול להקל את ההתמודדות הקשה מהגמילה לסיגריות. תודה מראש ויום טוב.

14/12/2005 | 08:49 | מאת:

שלום איריס, גמילה מעישון הינה דבר מורכב הקשור הן לצד הפיזיולוגי והן לצד ההתנהגותי. הדרך המוכחת משלבת בין טיפול תרופתי (תחליפי ניקוטין, זייבן) ובין סיוע של מומחה גמילה מעישון (לבד או בסדנא). חמותך הינה מעשנת כבדה כדבריך, והדברים שציינתי עשויים לסייע לה מאד. לגבי תרופת הזייבן, התרופה מאושרת לצורך גמילה מעישון וניתנת רק על ידי רופא מטפל. התרופה ממתנת סמפטומי הגמילה הפיזיים, מורידה הדחף לעשן וממתנת עלייה במשקל. מדבקות הנקוטין ממתנות את סמפטומי הגמילה הפיזיים בהעדר הניקטוין שהוא החומר ההמכר. בהצלחה, איה ד"ר איה פלג, אתר: www.ayapeleg.co.il

21/12/2005 | 20:36 | מאת: דניאל

אבא שלי מנסה להפסיק לעשן וממש קשה לו יש תרופה שיכולה להקל יותר על הגמילה מעישון ?