הקשר בין ספורט ועישון

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

26/10/2005 | 17:28 | מאת: מיטל

שלום !! שמעתי לאחרונה , כי כאשר אדם מעשן מתחיל להתעמל על בסיס קבוע, המוח מפריש חומר ,בעת האימון, שמונע את החשק לעשן. הייתי רוצה לקבל הסבר במידה וזה נכון . תודה ,מיטל

30/10/2005 | 10:19 | מאת:

שלום מיטל, פעילות גופנית סדירה משחררת חומר טבעי הנקרא אנדורפין. החמר גורם לתחושות הנאה, אופוריה ושיכוך כאבים. ככל שהפעילות סדירה, החומר מופרש באופן קבוע וגורם לתחושות שציינתי. בזמן הגמילה, הפעילות הגופנית מסייעת לתחושה טובה, להקלה ולשחרור. בנוסף, הפעילות מסייעת במניעת עלייה במשקל ולכן מומלץ מאד לעסוק בפעילות גופנית תמיד וכמובן גם בזמן הגמילה. בהצלחה, איה ד"ר איה פלג: נייד:054-6655620, אתר: www.ayapeleg.co.il