שימוש בתרופות לצהבת זיהומית

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

16/03/2003 | 13:04 | מאת: אלמוני

שלום רב! אני סובל מצהבת זיהומית סי, בתקופה הקרובה אני מתחיל טיפול בתרופות הבאות PEG-Intron and Rebetol השאלות הם: 1. מה הם תופעות של התרופות הנ"ל. 2. האם אני יכול להמשיך באורך חיים רגיל, כגון, עבודה. 3. האם נדרש לזה תזונה מיוחדת השמח לקבל עוד פרטים בנושא אודה לך " אלמוני

16/03/2003 | 21:36 | מאת: לימור איזנבוד

שלום אלמוני ותודה על פניתך אחלק את תשובתי לשתיים. השילוב של שתי התרופות הללו מקובל לטיפול בצהבצ מסוג C. לפני התחלת הטיפול רצוי לערוך מספר בדיקות: ספירת דם מלאה, תפקודי הלב, תפקודי כליות, בדיקת כמויות של אלקטרוליטים, בדיקות כבד. בדיקות אלה צריכות להערך שוב אחרי שבועיים ואחרי 4 שבועות מתחילת הטיפול, ובהתאם אליהן להתאים המינון. במהלך הטיפול יש להשתמש באמצעי מניעה חוסמים (כמו קונדום), ויש להמנע מהכנסת בת הזוג להריון(התרופה מופרשת בנוזל הזרע). בדיקות הדם חשובות בגלל האפשרות של תופעת לוואי של אנמיה. תופעות לוואי נוספות הן: בחילות, הקאות, יובש בפה, כאבי בטן, שלשולים, חוסר תיאבון ואיבוד משקל ועוד תופעות הקשורות במערכות רבות בגוף כמו הלב, בלוטת התריס, העור הטעם וכו'. עצתי היא כי תנסה להמשיך בחייך כרגיל, למרות שיתכן שיהיו ימים יותר קשים. לא ידוע לי על מוגבלות כלשהי במזון בגלל תרופות אלה, אך כדאי להוועץ על כך עם הרופא הרושם לך תרופות אלה. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם