טגריטול ודפאלפט

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

31/08/2003 | 11:29 | מאת: גלעד

למה מעדיפים לתת את טגריטול בעדיפות ראשונה נגד אפליפסיה ואת דפאלפפט בעדיפות שניה. האם לדפאלפט סיכוי גבוה יותר לתופעות לוואי לא רצויות?

05/09/2003 | 21:40 | מאת:

שלום גלעד. אמנם שתי התרופות מיועדות לטיפול באפילפסיה אך הן לא ממש זהות. כל אחת מהן מטפלת בעיקר בסוג אחר של אפילפסיה: הטגרטול בגרנד-מאל ובטריג'מינל נוראלגיה והדפלפט בפטיט מאל ובפירכוסים מיוקלונים. אמנם ישנם חולים החולים בסוג מסוים של אפילפסיה שיהיו מטופלים בתרופה האחרת, אך נהוג להתחיל בטיפול לפי חלוקה זו. לימור איזנבוד