אספירין ודפלפט - 'מעכבי' הריון ?!

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

20/08/2003 | 22:35 | מאת: דנה

שאלתי האם נטילת מיקרופרין 100 מ"ג ודפלפט 1000 מ"ג ביום עלולים לפגוע בסיכויי להרות - מנסה כבר 3 שנים ונמצאת מזה תקופה בטיפולי פוריות. שאלה זה עלתה במוחי לאחר קריאת מידע באתר אודות אספירין והשפעותיו על הפוריות. אודה מאוד על תשובתך. דנה

25/08/2003 | 23:03 | מאת:

שלום דנה בד"כ אין לאספירין השפעה על כניסה להריון. הוא אף מותר לשימוש במינונים נמוכים, כמו המינון שאת משתמשת גם בזמן ההריון. מה עוד שצריך לזכור כי לא מומלץ להמנע מלקיחת אספירין למניעת הווצרות קרישי דם (כמו במקרה שלך) משום שהסיכון גדול מדי. כך גם במקרה עם דפלפט. בכל מקרה לגבי שתי התרופות לא מצאתי ספרות המדווחת כי הן מקטינות את סיכויי הכניסה להריון. לימור איזנבוד