שתיית אלכוהול

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

15/03/2003 | 18:20 | מאת: ירון

רציתי לדעת מהי הכמות המקסימלית של אלכוהול שניתן לצרוך ביום(מבקבוק של 15 אחוזי אלכוהול) לאדם מבוגר? איזה נזקים זה עלול לגרום? האם זה מסוכן יותר לאדם שצורך תרופות רבות? באילו תנאים זה גורם להתמכרות? אם זה לא הפורום הנכון לשאול, אנא הפנו אותי. העניין דחוף.

15/03/2003 | 23:45 | מאת:

שלום ירון ותודה על פניתך אנסה לענות על שאלותיך. יש הממליצים לצרוך כמות של כוס יין אדום או חצי כוס יין לבן ליום. מכיון שלאלכוהול ישנן בעיות בצריכה לא אוכל לציין כמות מקסימלית. הנזק העיקרי של שתיית אלכוהול הוא נזק לתאי הכבד. הבעיה היא שהנזק הוא בלתי הפיך ולכן מופיעה אצל רוב השתיינים מחלה הנקראת "שחמת הכבד". הנזק משתיית אלכוהול יכול להיות גם כזה המשפיע על תרופות אחרות, למשל בתרופות שלהן השפעה מנמנמת, אשר מתגברת מאד אם הן נלקחות עם אלכוהול. במצבים כאלה כל פעולה כמו נהיגה, עבודה עם מכשירים חשמליים או מסוכנים עלולה להיות קטלנית. לאלכוהול קיימות גם אינטראקציות מסוגים אחרים עם תרופות ולכן לאדם שצורך תרופות רבות יש סבירות גבוהה לכך שאלכוהול יהיה מסוכן עבורו. נראה לי שאת השאלות לגבי מינונים ותנאים בהם נגרמת התמכרות, כדאי להפנות לפורום הדיאטניות. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם

20/03/2003 | 18:42 | מאת: ירון

תודה!