תאריך התפוגה של Regaine forte

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

18/08/2003 | 13:34 | מאת: Bimi

נמצאות רשותי 2 אריזות שלא נפתחו של התמיסה למניעת נשירת שיער Regaine forte, ותאריך התפוגה שלהן עבר ב- 4 חודשים. בשל המחיר הגבוה של התכשיר, הייתי רוצה לקבל תשובה האם ניתן להשתמש עדיין בתמיסה והאם משהו מהאפקטיביות שלה יפחת כתוצאה מהאיחור בתאריך. אני יודעת שהיצרנים לוקחים בדרך כלל טווח ביטחון של חודשים לא מעטים בקביעת תאריך תפוגה. האם זה נכון וניתן להשתמש בתמיסה עוד מספר שבועות?

25/08/2003 | 22:36 | מאת:

שלום Bimi בדרך כלל אין להשתמש בתרופות אחרי תאריך התפוגה. אולם נהוג לומר כי חצי שנה מתאריך התפוגה התרופה יעילה ב-100%. ואח"כ יעילותה פוחתת כל חצי שנה ב-10%. דבר זה נכון ברוב התרופות. לימור איזנבוד