טרומבוציטמיה ואגרילין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

15/03/2003 | 12:09 | מאת: יעקב

שלום רב ! אני חולה מזה כשנה וחצי ממחלת essential thrombocythemia( מחלה גידולית בדם) רמת הטסיות המקסימלית הייתה 1,700,000 אני מטופל כיום באגרילין ( בעבר בהידראה ) מתחילת הטיפול בתרופה אני מרגיש כאבים בחזה ( כל הבדיקות תקינות) וחוסר שקט פנימי., ירידה גסה בריכוז וביכולת החשיבה , וכבדות חשיבתית ניכרת כל אלו לא היו נחלת העבר לפני המחלה. ברצוני לדעת באם תופעות אלו יכולות להיגרם מהתרופה עצמה? מה אני יכול לעשות כדי למנוע או לצמצם למינימום. האם אולי עדיף לי בכלל לחזור להידראה? אודה לך על תשובתך. יעקב

15/03/2003 | 23:30 | מאת:

שלום יעקב ותודה על פניתך התופעות שציינת יכולות בהחלט להגרם על ידי התרופה, אם כי לא בהכרח. חךק מתופעות אלה ידועות כשכיחות אצל אנשים הצורכים תרופה זו, חלקן שכיחות פחות וחלקן הן כאלה שאמורות לעבור ככל שעובר הזמן. אתה חייב לידע את הרופא המטפל בך אודות תופעות אלה, ולהתייעץ איתו בקשר להמשך הטיפול בתרופה. כאן המקום לשקול "תועלת מול עלות" לגבי התרופה. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם