גלולות - והנקה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

09/08/2003 | 21:39 | מאת: גל

אני נמצאת בשלבי הנקה אחרונים (תינוק בן 20 חודש) ושוקלת להתחיל לקחת גלולות. יש לי מרשם לגלולות "יסמין" מהגניקולוג - לתקופה שלאחר ההנקה. רציתי לדעת את השפעת הגלולות על התינוק במידה ואתחיל לקחתם לפני תום ההנקה (יש לציין שהתזונה שלו אינה מתבססת רק על הנקה - אלא ההנקה היא תוספת להרדמה ולהרגעה בלבד). האם כמות ההורמונים שתעבור לתינוק גדולה? האם יכולה להשפיע עליו? ואם כן עד כמה? האם ישנן גלולות אחרות(חוץ מפמולן) שיתאימו?

14/08/2003 | 21:22 | מאת:

שלום גל, בד"כ מקובל לקחת בזמן הנקה (אפילו חלקית) גלולות פמולן. לא כדאי לקחת גלולות אחרות בזמן הנקה. לימור איזנבוד