לקיחת תרופות-מים,

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

31/07/2003 | 21:23 | מאת: בן ס.

31/07/2003 | 21:34 | מאת: בן ס.

שלום, בהיותי אתמול במרפאה שמעתי את הרופאה מזהירה אחת מהמטופלות לא לקחת את התרופה בשום פנים ואופן עם מים מינרליים, רק עם מי ברז!! (התרופה באם שמעתי נכון "פוסאלן") היות ואני לוקח לדאבוני מספר תרופות כגון "קונקור" "קרטיה" ועיתים "טרנקסל". וכתוב בעלון המצורף שיש לקחת עם מים ("טרנקסל" עם חלב) מה המשמעות של לקיחת תרופות עם מים מינרליים/מי ברז. ההבדל לא מצויין באף עלון מצורף וזאת פעם ראשונה שאני שומע הנחיה מסוג זה. באם זה נכון האם יש עוד תרופות שאסור לקחתן עם מים מינרליים, וחייבים מי ברז בלבד. אני חושב שזו שאלה עקרונית שלא ניתקלתי בה עד היום. אודה על תשובתך המקצועית.

04/08/2003 | 07:38 | מאת:

שלום בן ס. כאשר כתוב על תרופה לקחת עם מים ברוב המקרים אין אבחנה בין מים רגילים או מים מינרליים. במקרה של פוסלאן ישנה רגישות גבוהה מאד של התרופה למזון/מלחים/תרופות אחרות שיכולים להמצא בקיבה. ולכן עבור תרופה זו ההמלצה היא לקחת אותה על קיבה ריקה עם מים רגילים ולהמנע לפחות חצי שעה מכל מזון/תרופות אחרות. לימור איזנבוד