דזיטין על הפנים ?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

28/07/2003 | 13:25 | מאת: ניר

שלום, האם ניתן למרוח דזיטין (Desitin) על הפנים של ילד קטן לטיפול בפריחה מסביב לפה ? האם יש סכנה בבליעת דזיטין, במגע שלו עם העיינים או בחדירה לדרכי הנשימה ? תודה מראש ניר

03/08/2003 | 07:39 | מאת:

שלום ניר בשלב ראשון יש לאבחן את הפריחה על ידי רופא ילדים או רופא עור. המשחה עשויה משמן דגים ומועילה מאד לתפרחות על העור. לא מומלץ להביאה במגע עם העיניים או לאפשר לה לחדור לדרכי הנשימה. כמובן שהמשחה אינה מיועדת לבליעה, אך אם כתוצאה ממריחה קרוב לפה תכנס מעט משחה לפה אין בכך כל בעיה. לימור איזנבוד