אינטרקציה בין כדורים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

15/07/2003 | 22:04 | מאת: שאול

. אני בגיל 56 ולוקח פוסלן פע ם בשבוע כבר 8 חודשים בגלל בעיית צפיפות עצם לא חריפה ( יותר כצעד מונע). 2. לאחרונה התגלה אצלי רפלוקס. השאלות שלי: 3. האם יתכן שהפוסלן גרם לכך? הקפדתי לקחת אותו לפי ההוראות. 4. האם המשך לקיחת הפוסלן יכול להחמיר את הרפלוקס או אני יכול להמשיך לקחת ללא חשש? כי אני מנסה בינתיים עי שינויי תזונה ואורח חיים לפתור את בעיית הרפלוקס. 5. האם מותר לקחת גלוקוזמין במצב זה ? זה לא מתנגש ( כמובן אני לא לוקח אותם יחד) עם הפוסלן או מחמיר את מצב הרפלוקס? 6. אני לוקח כדור סידן 600 מג עם ויטמין D ומוסיף לזה ויטמין C של 250 מג לשיפור הספיגה. זה לא מתנגש ( כמובן אני לא לוקח אותם יחד) עם הפוסלן או מחמיר את מצב הרפלוקס? בתודה

20/07/2003 | 07:46 | מאת:

שלום שאול פוסלן יכול לגרום לחומציות בושט ואף לכיב בושט אך לא לרפלוקס. כל תרופה הנלקחת חייבת להלקח לפחות חצי שעה אחרי לקיחת הפוסלן. במקרה שלך במיוחד הקלציום. לימור איזנבוד