מה עושה רוקח?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

14/07/2003 | 19:28 | מאת: דן

הבנתי שקשה מאוד להתקבל לרוקחות ושזה לימודים קשים כמו רפואה. מה עושים עם זה אחר כך? מה עושה רוקח, חוץ מלמכור תרופות בבתי מרקחת, דבר שלדעתי גם קוף יכול לעשות?תודה.

15/07/2003 | 17:17 | מאת: שגית

היי. להיות רוקח זה לא פשוט כ"כ כמו שאתה חושב. רוקח נותן את התרופות לאנשים ולכן הוא מכיר ויודע כל דבר על כל תרופה שהוא נותן. רוקחים יודעים הכל על תרופות . חוץ מזה- הלימודים לא קלים. אל תזלזל !! זה לא לענין !

16/07/2003 | 00:23 | מאת: דליה

לדעתי, ל אמגיעה לך תשובה רצינית, למרות שהשאלה עצמה חשובה והייתה יכולה לתת הזדמנות לרוקחת להסביר על מקצוע הרוקחות. אני חושבת שהרוקחת בפורום עושה לנו שרות נהדר, והבוטות שלך ממש לא מתאימה כאן.

16/07/2003 | 02:38 | מאת: דן

אתן צודקות. התבטאתי בבוטות בלי לחשוב שאני עלול לפגוע. אני מבקש סליחה ומתנצל. אני יודע שתנאי הקבלה לרוקחות גבוהים מאוד. אני גם יודע שהלימודים קשים ומאתגרים מאוד ומעטים האנשים שיכולים להם. הכוונה בשאלתי היתה להראות שאיני יודע מה עושה רוקח מלבד לתת תרופות שלא הוא בכלל רשם. הרוקח מקבל מרשם ועליו שם של תרופה, נותנה ללקוח וזהו. לא יכול להיות שבכך מתמצה תפקידו נכון??? שוב, אני לוקח דברי בחזרה. לא התכוונתי לפגוע וכתבתי באמת כמו אידיוט את שכתבתי. מה עושה רוקח חוץ מלתת תרופות ללקוחות בבית המרקחת? תודה וסליחה, דן.

17/07/2003 | 08:14 | מאת:

שלום דן הרוקח הוא בעצם האדם המקצועי ביותר שיכול לתת שרות בנושא תרופות. שרות זה ניתן לחולים המגיעים לבית המרקחת, אך גם להרבה גורמים אחרים שאינך מודע להם. למשל, הרבה רופאים מתייעצים עם הרוקח לגבי תרופות, מינונים, אינטראקציות, והדבר בולט גם בקהילה אך בעיקר בבתי החולים. רוקחים רבים נמצאים בתעשיית התרופות ומאפשרים לך ולעוד רבים לקבל תרופות שאיכותן היא מהדרגה הגבוהה ביותר. גם במכירת התרופות: ניתן למכור אותן כמו "קוף", אך בעצם אם תסתכל טוב תראה שהרוקחים מסתכלים על שילובי תרופות במרשמים, נותנים ייעוץ להרבה חולים לגבי תרופות הנמכרות ללא מרשם ומהווים בעצם את הנקודה האחרונה לפני שהתרופה מגיעה ללקוח. לא סתם הלימודים קשים ותנאי הקבלה גבוהים. יש לרוקח הרבה אחריות בידיים, גם אם לעיתים יש כאלה שלא רואים זאת... לימור איזנבוד לימור איזנבוד

17/07/2003 | 15:13 | מאת: דליה

אמרו כבר חז"ל - במקום שחוזרים בתשובה עומדים אף צדיקים גמורים אינם עומדים (וסליחה על הציטוט הלא מדוייק). כל הכבוד על התנצלותך!