ציפרמיל והריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

14/07/2003 | 17:40 | מאת: איה

האם אפשר ליטול את התרופה במהלך הריון? אם יש סיכון אפילו הקלוש ביותר הייתי רוצה לדעת על כך אני נוטלת ציפרמיל בערך 8 חודשים ואני רוצה להיכנס להריון בזמן הקרוב......................... מה המקור הבטוח והנכון לברר זאת?

17/07/2003 | 07:52 | מאת:

שלום איה התרופה קיבלה על ידי ה-FDA (מינהל המזון והתרופות האמריקני), דרוג בקטגוריה C. זאת אומרת שלא נעשו מחקרים על השפעת התרופה בהריון באנשים אך בחיות נמצא שיש לה השפעה מזיקה על הילודים. בתרופות מהסוג של ציפרמיל תמיד יש לשקול לפני ההריון האם ניתן להפסיקן והאם הפסקת התרופה לא תגרום יותר נזק מאשר המשכת הלקיחה. לימור איזנבוד