רספדריל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

12/07/2003 | 22:58 | מאת: עדי

בני בן ה25 לוקח במשך 10 חודשים רספדריל 3 מ"ג האם תרופה זו יכולה להרע את מצבו? כי כעת המצב רק הולך ומחמיר בתחילת המחלה הוא היה הרבה יותר טוב ותפקודו היה טוב יותר.

13/07/2003 | 04:16 | מאת: סטודנט לרוקחות

שלום עדי! ריספרדל (ריספירידון) הינה תרופה מהדור החדש ומשתייכת לקבוצת התרופות נוגדי פסיכוזה ומיועדת לטיפול בסכיזופרניה. תרופה זו לא יכולה להרע את מצב החולה, חשוב לציין כי התרופה מקלה את התסמינים, ומפחיתה את עוצמת ההזיות וההפרעות בחשיבה ומשפרת באופן ניכר את התיפקוד. ייתכן מאוד שהתרופה לא מתאימה לבנך והוא צריך לשנות תרופה לתרופה מאותה משפחה של נוגדי פסיכוזה (כגון ZYPREXA ,GEODON- דור חדש ) ,או מהדור הישן HALOPERIDOL, ' CHLORPROMAZINE ,RIDAZINE ,ועוד..... תופעות הלוואי העיקריות של התרופה כאבי ראש, הפרעות-בשינה, עלייה במשקל , עצבנות ואי-שקט. מינון: מנת-התחלה 2מ"ג ביום. מנה אופטימלית לטיפול בסכיזופרניה 4 מ"ג ביום. מינון מקסימלי 16 מ"ג ביום.

14/07/2003 | 15:30 | מאת:

שלום עדי הסטודנט לרוקחות ענה תשובה יפה. לימור איזנבוד

16/07/2003 | 00:21 | מאת: דליה

ייתכן שהתשובה יפה, בודאי היא כזו אם את קבעת, אבל אני חושבת שזה לא אתי שסטודנטית עונה כאן, ועוד בעילום שם. כאשר משיהו מציג את עצמו כאיש מקצוע או כמעט כאיש מקצוע עליו, לדעתי, להחשף ולא להישאר אנונימי.