מתאטרקסט

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

03/07/2003 | 08:47 | מאת: דורית

אני מטופלת כבר שנתיים בתרופה מתאטרקסאט 3 כדורים בשבוע בגלל פסוריאסיס ארתריטיס כשהפסקתי לקחת את הכדורים חצי שנה חזרו לי הנוזלים בברך והמחלה שוב התגברה . עכשיו אני לוקחת שוב מתאטרקסט 6 כדורים בשבוע רציתי לשאול לגבי הסיכונים, איכות הטיפול והשפעות לואי שיש לתרופה זו . מקריאה בספרי תרופות למדתי שיש בה גם חומרים כימוטרפים? האם יש השפעות נוספות? מצפה לתשובתך

07/07/2003 | 21:33 | מאת:

שלום דורית. אציין את תופעות הלוואי של התרופה אולם נזכור כי במקרה שלך אין הרבה אפשרויות של אי לקיחת התרופה, שהרי ראית מה קרה כשניסית להפסיק. עיקר ההשפעה היא על תאים המתחלקים במהירות ברקמות רכות כמו מח העצם ומערכת העיכול. יש לערוך ספירות דם, לוודא אי קיום כיב בקיבה ולבדוק תפקודי כבד. לימור איזנבוד