קסנקס/קסנסגיס/ אלפרזולם

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

09/06/2003 | 08:05 | מאת: אילן

אני נוטל קסנקס 0.5 מ"ג יומי מזה כ13 שנה. תחיל ה בגין הוראת רופא, בהמשך בשל התמכרות לשימושה לא הצלחתי להשתחרר מהתלוח בה למרות נסיונות גמילה חוזרים בסיועם של אנשי מקצוע . מה תופעות הלוואי ארוכות הטווח הידועותת ומוכרות ? תודה אילן

11/06/2003 | 21:40 | מאת:

שלום אילן אכן התרופה גורמת להתמכרות וזוהי בעצם הבעיה העיקרית שלה. בד"כ משתדלים לתת אותה תוך כדי הפסקות מדי פעם על מנת למנוע התופעה הזו. בכל מקרה גמילה אפשרית רק על ידי הפסקה הדרגתית של הלקיחה. הייתי מייעצת לך לנסות ולהגמל בכל זאת. התרופות ממשפחה זו נחשבות בטוחות ואין טיתן תופעות לוואי חמורות למעט הענין של ההתמכרות. לימור איזנבוד

29/06/2003 | 17:11 | מאת: משה (בדוי)

לימור שלום, יש לי הסטוריה של חרדות ודכאון. עד היום התגברתי על חרדות, במידה והיו, בעזרת מינון נמוך של קסנגיס . רבע כדור של 0.5 באופן מזדמן ולפי הצורך. בד"כ אחרי שבועיים שלושה עברו החרדות והפסקתי עד לפעם הבאה. לאחרונה נתקפתי בחרדות כבדות וגם הפיעו סימני דכאון (היו לי כבר בעבר 2 התקפות כאלה) . הפסיכיאטר רשם לי כדור חדש מבחינתי בשם לוסטראל לטיפול בדיכאון . משך הזמן עד שהכדור משפיע נאמד בכ - 3 שבועות. בינתיים בכדי לטפל בחרדות הקשות הורה לי הרופא להגביר את השימוש בקסנגיס עד למינון של כדור שלם כל שמונה שעות וזאת עד שהלוסטראל ישפיע. רופא המשפחה שלי הסתיג מכך וביקש ממני להסתפק ב-2 כדורים ליום. כעת אני קורא בפורום שאת מנהלת את כל נושא ההתמכרות האפשרית לקסנגיס ואני מפחד. נכון לעכשיו זה הדבר היחיד שמחזיק אותי על הרגליים (עד שהלוסטראל ייתן השפעתו). מה את ממליצה לעשות ? בתודה , משה