השפעת תרופות באופן כללי

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

07/06/2003 | 22:16 | מאת: ערן

מסקרן אותי לידע כללי בלבד ,כיצד תרופה לשיכוך כאבים לדוגמא יכולה להשפיע על נקודה ספציצית בגוף.או כשאתה לוקח אנטיביוטיקה כשכואב הגרון האם היא באמת מתקיפה רק באותו מקום או בכל הגוף ? תודה מראש על התשובה.

07/06/2003 | 23:54 | מאת:

שלום ערן באופן כללי רק מעט מאד תרופות משפיעות בדיוק באזור המטרה ולא במקומות אחרים. זוהי בעצם אחת הבעיות עם תרופות. היום התעשיה מנסה "לפתור" בעיה זו על ידי יצירה של נשאים חכמים אשר מיועדים רק לאתרי המטרה ועליהם להלביש כל מיני תרופות. הדבר אינו מאד נפוץ אך זהו הכיוון לעתיד. הדבר חשוב במיוחד על מנת להקטין מינונים ולהוריד את תופעות הלוואי. לימור איזנבוד