שמן פראפין[שמן מינרלי]

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

04/03/2003 | 16:40 | מאת: יגאל

שלום ובהצלחה למנהלת הפורום לרגל פתיחתו. אודה עבור תשובה מקיפה באם המוצר "שמן פראפין" או כפי שהוא גם מכונה "שמן מינראלי" פוגע באופן כל שהוא במידה ונוטלים ממנו כף ליום לאורך תקופה ארוכה. כמו כן, האם יש לו ערך קלורי. תודה, יגאל

05/03/2003 | 00:06 | מאת:

הי יגאל ותודה שפנית לפורום שמן פראפין משמש כתרופה לריכוך הצואה. השימוש בו לא נועד להיות ממושך אלא רק במקרי הצורך, כאשר ישנה המלצה לא להשתמש יותר מאשר שבוע ברציפות. המינון ליום נע בין כף ל-3 כפות פעם ביום. מקובל להעריך את הערך הקלורי של שמנים כ-45 קלוריות לכל כפית. (לצורך הענין כפית = 5 סמ"ק וכף= 15 סמ"ק). תודה על הברכות לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם

05/03/2003 | 11:52 | מאת: יגאל

לימור,תודה לתשובה המלאה. יגאל

05/03/2003 | 14:29 | מאת: רפי

שלום לימור ותודה מראש על תשובה בדחיפות . ראיתי את תשובתך, אבל אציג את המקרה שלי בצורה מסודרת. חשוב לי לדעת מה הנזק שעלול להיגרם מהשמן ומה בערך הסיכויים לנזק. האם מותר וכדאי לתת לבתי בת ה-שנה ו-9 ח' שמן פרפין דרך הפה, 5 סמ"ק ביום ,במשך חודש, כדי לרכך את הצואה( עקב פיסורה שאובחנה וגורמת לה סבל ובכי רב)? שמעתי ששמן פרפין (דרך הפה)- גורם לציפוי של המעי מבפנים בשכבה שמנונית שמונעת ספיגת נוזלים וחומרים נחוצים דרך דופן המעי הכירורג (לא כירורג ילדים) אומר שיש להתמיד בכך חודש כדי לתת הזדמנות לפיסורה להרפא לבד. אם שמן פרפין הוא לא רצוי (מהסיבה הנ"ל)- מה אפשר לתת במקום כדי לרכך את הצואה? הכירורג אומר שצריך להיזהר שלא להרגיל את הגוף לתכשירים משלשלים במשך חודש, כדי שלא לפתח תלות במשלשלים.

21/03/2015 | 22:52 | מאת: איה

אני בתקופת הריון ראשונה ואני לוקחת שמן פרפין האם יוכלה להמשיך אותו בהריון??