הודעה חדשה X
* ניתן להעלות קבצים עד 5 מגה
* ניתן להעלות קבצי תמונה, סרטון או PDF בלבד
אבקש לקבל תגובות לשאלתי, פרסומים ומידע בריאותי לדוא"ל שלי.
בלחיצה על כפתור השליחה, אני מאשר/ת שהבנתי שהתכנים המופיעים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד
ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לעיין בתנאי השימוש באתר.

תודה!
הודעתך התקבלה וממתינה למענה המקצועי של מנהל/ת הפורום.
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.


רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

תודה!
הודעתך התקבלה .
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.
רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

סימבסטאטין תרופה להורדת כולסטרול יש סכנה?

דיון מתוך פורום תרופות ורוקחות - תמיכה

הודעה/מחבר תאריך ושעה
  • סימבסטאטין תרופה להורדת כולסטרול יש סכנה?
    מחבר: שרה
    תאריך: 04/04/2005
    שעה: 16:05
    אני בת 74 לוקחת סימבסטאטין כ 3 שנים.נודע לי שיש תופעות לוואי חמורות שכוללות השפעה שלילית על המוח ושינוים באישיות.גם רופא המשפחה שלי לא שלם ב100% עם התרופה אך טוען שאין טובה ממנה כיום.האם ישנה תרופה חלופית ללא השפעות לוואי כה קיצוניות?(אני נוטלת 2 כדורים של 20 מג ביום).
    בתודה מראש למי שישיב לי.הענין הזה ממש מציק לי.
    הוסף תגובה
    • RE: סימבסטאטין תרופה להורדת כולסטרול יש סכנה?
      מחבר: מתמצא
      תאריך: 04/04/2005
      שעה: 17:29
      שלום שרה,

      לתרופות רבות, כולל לסימבסטטין ולתרופות אחרות ממשפחת התרופות עליה הוא נמנה (סטטינים), יתכנו תופעות לוואי. יש תמיד להתייחס למאזן בין התועלת הצפויה לנזק האפשרי. מבחינה זאת, הסימבסטטין היא תרופה אשר לגביה, אין ספק, שתרומתה לבריאות השוטפת עולה עשרת מונים על כל תופעות הלוואי והנזקים האפשריים. את גם אמורה להיות מנוסה מאחר ואת נוטלת כבר, לפי דברייך, את התרופה כ - 3 שנים. אם אין סיבה מיוחדת, הייתי נצמד לסימבסטטין ואם יעלה הצורך לעדכן את הטיפול ניתן לעשות זאת, בדר"כ, ללא בעיות מיוחדות.

      כל טוב, בריאות ואריכות-ימים.
      הוסף תגובה
    • RE: סימבסטאטין תרופה להורדת כולסטרול יש סכנה?
      מחבר: אבי
      תאריך: 22/11/2005
      שעה: 15:50
      מה ההבדל בין ליפיטור לסימבסטאטין
      הוסף תגובה
      • RE: סימבסטאטין תרופה להורדת כולסטרול יש סכנה?
        מחבר: משה
        תאריך: 07/10/2006
        שעה: 21:53
        מזה כחודש אני נוטל התרופה במינון 10 מ"ג
        יש לי כאבי שרירים באיזור החזה -כולל דקירות וכאב חלש
        בעבר הופיעו הכאבים הנ"ל עוד בטרם נטלתי התרופה(במיוחד תוצאה של מתח נפשי)
        האם קיימת אפשרות כי יש קשר בין שתי התופעות?
        הוסף תגובה
      • RE: סימבסטאטין תרופה להורדת כולסטרול יש סכנה?
        מחבר: משה
        תאריך: 07/10/2006
        שעה: 22:06
        מזה כחודש אני נוטל התרופה במינון 10 מ"ג
        יש לי כאבי שרירים באיזור החזה -כולל דקירות וכאב חלש
        בעבר הופיעו הכאבים הנ"ל עוד בטרם נטלתי התרופה(במיוחד תוצאה של מתח נפשי)
        האם קיימת אפשרות כי יש קשר בין שתי התופעות?
        הוסף תגובה
      • RE: סימבסטאטין תרופה להורדת כולסטרול יש סכנה?
        מחבר: יולי
        תאריך: 09/11/2007
        שעה: 09:44
        היכן יש מידע מקצועי?
        הוסף תגובה
    • RE: סימבסטאטין תרופה להורדת כולסטרול יש סכנה?
      מחבר: miri
      תאריך: 01/12/2007
      שעה: 00:55
      אני לוקחת סימבסטאטין בערך כשנה, ולפני כשושה חודשם העלתה הרופאה את המינון מ10 מ"ג ל20. זמן מה אחרי כן קבלתי פריחה מגרדת בכל חלקי הגוף. האם יכול להיות קשר?
      הוסף תגובה
    • RE: סימבסטאטין תרופה להורדת כולסטרול יש סכנה?
      מחבר: miri
      תאריך: 01/12/2007
      שעה: 00:57
      אני לוקחת סימבסטאטין בערך כשנה, ולפני כשושה חודשם העלתה הרופאה את המינון מ10 מ"ג ל20. זמן מה אחרי כן קבלתי פריחה מגרדת בכל חלקי הגוף. האם יכול להיות קשר?
      הוסף תגובה
      • תופעות לוואי בנטילת סימבסטאטין
        מחבר: yael216
        תאריך: 19/04/2008
        שעה: 02:04
        שלום..הנני בת 50 ובהמלצת רופאת המשפחה נוטלת סימבסטאטין 10 מ"ג כל ערב.
        נוטלת כבר שלושה שבועות וחצי ובשבועיים האחרונים מרגישה חולשה, כאבים בגופי כמו כאבי שרירים...בגב, בבטן, ברגליים, בשחמות.
        מבקשת לברר אם צריכה להפסיק את נטילת התרופה הנ"ל והאם כדאי כתחליף לנסות לקחת "ליפיטור"...
        תודה על מענה מהיר
        חג פסח שמח
        yael216.............19.4.08
        הוסף תגובה
      • סימואסטאטין - גרדת -ותרופה לניטרול
        מחבר: אריאל שי
        תאריך: 03/01/2013
        שעה: 23:40
        מאשר שקיבלתי גרדת נוראית עם תחילת השימוש בסימובאסטאטין - כמעט כרונית ממועד השימוש בתרופה.
        רק תרופת TELFAST אחת ליום, פוטרת הבעיה

        אין לי נתונים מה עדיף
        הוסף תגובה
    • RE: סימבסטאטין תרופה להורדת כולסטרול יש סכנה?
      מחבר: מונה
      תאריך: 15/09/2008
      שעה: 15:06
      אני בת 54 ונוטלת סימבסטאטין כבר 3 שנים בתקופה האחרונה יש לי כטבים נוראים בשרירים של הרגליים.
      האים זה תוצאה מהתרופה?
      אנא ממכם פנו אליי כי זה נורא חשוב לי
      הוסף תגובה
    • RE: סימבסטאטין תרופה להורדת כולסטרול יש סכנה?
      מחבר: יהודית
      תאריך: 18/02/2009
      שעה: 23:57
      אני לוקחת תרופה זו, 20 מ"ג ביום וסובלת מכאבי ברכיים.
      האם יש קשר בין התרופה לכאבים?
      האם יכולות להיות תופעות לוואי נוספות?

      הוסף תגובה

רוצה להתייעץ? המומחים שלנו עונים על שאלות הגולשים בפורום תרופות ורוקחות - תמיכה

עבור לפורום >>