תרופה שפג בה התוקף

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

04/03/2003 | 15:43 | מאת: מיכל

שלום ברכות והצלחה על הפורום החדש והמעניין באתר דוקטורס באינטרנט שהוא ללא ספק האתר מספר 1 בארץ בתחום הבריאות והרפואה ואני נעזרת בו רבות וגולשות בו רבות רציתי לשאול אייך יודעים שפג תוקפה של תרופה? גם אם לא רשום על האריזה? מה רואים בתרופה עצמה? בכדור או בסירופ? כמה זמן צריך לעבור לאחר שתרופה פג תוקפה? מה עושים עם נלקחה בטעות תרופה שפג תוקפה? מה התסמינים? מה יכול לקרות? האם ניתן להחזיר תרופות חדשות שכלל לא נפתחו שפג תוקפם ולקבל בתמורה תרופה חדשה ללא עלות נוספת? תודה רבה ובהצלחה בפורום החדש בדוקטורס מיכל

04/03/2003 | 23:44 | מאת:

הי מיכל תודה שפנית לפורום. על כל תרופה מופיע תאריך תפוגה. תאריך התפוגה מופיע הן על האריזה החיצונית (הקופסא) והן על האריזה הפנימית (בקבוק במקרה של סירופ, בליסטר במקרה של כדורים וכו'). על התכשיר עצמו (הכדורים/ הקפסולות/ הנרות ), לא מוטבע התאריך לכן כדאי מאד לא להשתמש בתכשיר שאינו באריזתו. אין להשתמש בתרופה שפג תוקפה. בד"כ תאריך התפוגה נקבע בהתאם ליציבות החומר הפעיל בתכשיר, יציבות הפורמולציה (הסירופ, הטבליה..) ומקובל לומר שבכל חצי שנה מיום תאריך התפוגה פוחתת יעילות התכשיר ב-10%. מכאן נוכל לומר כי אם נלקחה תרופה שעבר תוקפה הרי שיעילותה פחותה. לא ניתן להחזיר תרופות שפג תוקפן, מהסיבה הפשוטה שלבית המרקחת אסור לקבל תרופות בחזרה. תודה על הברכות לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם