קומדין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

16/05/2003 | 18:49 | מאת: נני

1 . מה ההשפעות ארוכות הטווח של קומדין- פרט להורדת קרישות הדם 2 . בחוברת המצורפת לתרופה רשום - לא לצרוך משקאות אלכהולים ובמיחד ייו. כשציינתי את הדבר לרופא המשפחה הוא אמר שהדבר מתייחס רק לשותים כבדים, לדוגמא אלכהוליסטים ולא מפריע לשתות בקבוק בירה או כוס יין עם ארוחה. לא נחה דעתי בהתייחס להנחיות יצרן התרופה. מה משמעות המלצת הייצרן.

19/05/2003 | 07:02 | מאת:

שלום נני לקומדין אפקט רק על קרישת הדם. זוהי גם השפעתו לטווח ארוך. ההתיחסות לשתיה חריפה אכן נכונה לגבי שתיינים כבדים. במקרה של שתיה בכמויות גדולות ייתכנו שינויים באפקט נוגד הקרישה של הקומדין. לימור איזנבוד