האם מורפין מקל על קוצר נשימה?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

08/05/2003 | 13:39 | מאת: רז

אבי חולה בסרטן ריאות עם גרורות בראש (סופני) ביום א' השבוע אושפז וקיבל מורפיום ומאז אינו צלול. הרופאים טוענים כי אין לו חמצן (הריאות לא מספקות למוח) וכי המורפיום מקל על הנשימה. האם הדבר נכון? האם יש אמצעי אחר שיכול לספק זאת וללא איבוד הצלילות. בתודה, רז

08/05/2003 | 22:00 | מאת:

שלום רז ותודה על פניתך למורפין כמו לכל האופייאטים ישנה תופעת לוואי של דיכוי נשימתי ולא הקלה על הנשימה. מלבד זאת הוא מפחית כאב מצוין, וניתן לתת אותו לחולי סרטן ללא הגבלת מינון, דבר המאפשר להקל מאד על כאביהם, בייחוד בחולים סופניים. מתן מורפין במקרים אלו מקובל. לימור איזנבוד