קורטיפואם בהריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

28/04/2003 | 17:33 | מאת: פז

האם קורטיפואם בטוחה לשימוש בהריון (אמצע שליש שני) ? האם הקורטיפואם עובר שלייה ? ואם כן, איזה נזק יכול להיגרם לעובר ? קראתי איפשהו על כך שנמצא קשר בין נטילת סטרואידים בהריון לבין "שפה שסועה", האם הסיכון קיים גם עם קורטיפואם? באופן כללי האם העובדה שמדובר בטיפול מקומי "חוסכת" את הנזקים שגורמים סטרואידים? חשוב לציין שאני מטופלת מזה שבוע ימים ועד כה לא נצפו תופעות לוואי כלשהן.

30/04/2003 | 17:52 | מאת:

שלום פז ותודה על פניתך התרופה אינה מומלצת לשימוש דוקא בטרימסטר שלישי. אולם אם הרופא בכל זאת ימליץ לך להשתמש, הרי שהוא יודע את שיקולי הנזק-תועלת, ובהמלצתו השתמשי. בקשר לשפה שסועה תוכלי לפנות לפורום אורטודונטיה. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם