אפריקה פפריקה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

27/04/2003 | 12:39 | מאת: האזרח המודאג

בעוד מספר חודשים, בכוונתי לטוס לאפריקה לטיול ארוך, שחלקו כולל שהיה ומעבר באזורים לא מיושבים, ולחילופין - אזורים מוכי רעב ומחלות. ידוע לי שקופת החולים מערימה קשיים על רכישת תרופות שהן בסמכות רופא בלבד, ובכלל זה תרופות אנטי-מיקרוביאליות רחבות טווח ותרופות מדור חדש (מקרולידים, קינולונים). בהיותי חובש תאג"ד בצה"ל - למדתי רבות ממפקדי הרופאים אודות התרופות הנ"ל, ואני משוכנע שאדע לעשות בהן שימוש מושכל - אם וכאשר אזדקק להן, לשימושי האישי. האם יש דרך להשיג תרופות אלה (בשביל השקט הנפשי של הפולנייה הזקנה שלי)?

27/04/2003 | 13:57 | מאת:

שלום לאזרח המודאג תוכל לפנות ל"מרכז לבריאות המטייל",או כל מרכז אחר המטפל בנוסעים לחו"ל, ושם לקבל מרשמים הנחוצים לך. נכון שלא בטוח שקופת החולים תשתתף בקניה, אך לפחות תוכל להשיג התרופה. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם