רילוטק

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

07/08/2004 | 17:02 | מאת: אייל

כדור בשם:רילוטק-רילוזול של חברת אוונטיס. זהו כדור למחלה שנקראת:ALS-מחלה נוירולוגית. מה הכדור עושה ומה בדיוק הפעולה של הכדור. תודה רבה.

09/08/2004 | 12:11 | מאת:

שלום אייל. ההסבר מעט מורכב, אנסה לפשט אותו. המחלה מאופיינת בפעילות של גירוי יתר על ידי חומצה גלוטאמית ברצפטורים שעל העצב שאמור לקבל גירוי מעצב קודם (post-synaptic receptors). התרופה היא אנטגוניסט לחומצה גלוטאמית (=יכולה לתפוס את מקומה על הרצפטורים אך לא גורמת להפעלת הרצפטורים). הפעילות של התרופה מתבטאת בשני מקומות: 1. החומר מעכב שחרור של חומצה גלוטאמית במערכת העצבים המרכזית מהעצב שמעביר את הגירוי (pre-synaptic). 2. התרופה מעכבת את האפקט של חומצה גלוטאמית בעצב שאמור לקלוט את הגירוי (post-synaptic). בסיכומו של דבר החומר חוסם את ההעברה העצבית (neurotransmission) של חומצה גלוטאמית במערכת העצבים המרכזית , ובכך משמש כ-neuroprotective. לימור איזנבוד