גנריקה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

24/04/2003 | 22:21 | מאת: רם

לאחרונה אנו עדים להופעת תרופות גנריות אשר הינן אותו חומר גנרי אך מיוצרות על ידי מפעלים אחרים מהיצרנים המקוריים של אותה תרופה הסיבה העיקרית למגמה זו הינה בעיקר כלכלית מאחר ולרוב מחיריהן של התרופות הגנריות זולות יותר כמו כן מאחר ומדובר באותו חומר תרופתי מובטח למטופל כי אין שום משמעות לכך כי התרופה החדשה הינה בעלת שם שונה מאחר ומדובר באותו חומר - תרופה ולמרות כל זאת עדיין אנו שומעים השכם והערב תלונות מצד מטופלים הטוענים כי התרופות הגנריות האחרות אינן משפיעות כמו המקוריות, עד כמה שטענה זו אין לה בסיס מדעי המוכיח זאת ידועה לנו כי לעיתים קיימת משמעות לשוני בין החומרים הבלתי פעילים הקיימים בתרופה לעומת חומרים פעילים בתרופה תחליפית לאחר הקדמה כבדה זו אני מעוניין לדעת אחת ולתמיד 1)האם באמת יש השפעה משמעותיית לשוני בחומרים הבלתי פעילים בתרופה עד כדי כך כי מטופלים חשים את ההבדל 2) בהתחשב בעובדה כי לא ניתן להסביר את כל תחושות כל המטופלים באפקט פסיכולוגי בלבד איזה הסבר סברה (או השערה גם תתאים לעניין זה ) אפילו אם אינה מבוססת מדעית ניתן לתת לעובדה זו

25/04/2003 | 08:51 | מאת:

שלום רם ותודה על פניתך כאשר תרופה נרשמת כתרופה גנרית (הן בארץ והן בחו"ל), על הייצרנים להראות תכונות רבות שלה שמשתוות לתרופה המקורית. בין שאר התכונות היא הזמינות הביולוגית של התרופה. מכיון שכך, אין דרך אחרת להסביר שוני בהרגשת המטופלים אלא כאפקט פסיכולוגי. אדם שרגיל לקחת תרופה מסוימת בשם מסוים, ותרופה זו עוזרת לו, הוא שם את כל מבטחו בתרופה זו. אדם זה, יהיה ברוב המקרים "פחות מאמין " בתחליפים. זהו ההסבר שאני מאמינה בו מכיון שהעובדות לגבי הגנריקה אינן מראות שום הבדל. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם