וולטרן לטיפול בדלקת בגיד והנקה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

24/04/2003 | 17:35 | מאת: גילש

האם לאשה מניקה מותר להשתמש במשחת וולטרן (לטיפול בדלקת בגיד)? הבנתי שחלק מהחומר יכול לעבור בהנקה, ולכן היינו מעוניינים לדעת האם זה מסוכן/לא בריא לתינוק, ומה זמן החיים של החומר בגוף (ז"א אם משתמשים במשחה מייד לאחר הנקה, ויש הפרש של 3 שעות עד להנקה הבאה, האם עדיין יעבור חומר לתינוק דרך החלב). תודה.

24/04/2003 | 21:43 | מאת:

שלום גילש ותודה על הפניה. החומר שמכיל וולטרן ג'ל זהה לחומר שנמצא בכדורי וולטרן. חומר זה אינו מומלץ לשימוש בזמן הנקה. אין משמעות ל"הפסקה" בין ההנקה והמריחה משום שהספיגה היא אל תוך הגוף, אל זרם הדם, ובעקבות כך ישנה הפרשה לחלב. הסיכוי להפרשה לחלב גדל ככל ששטח המריחה גדול יותר ומשך השימוש בתרופה ארוך יותר. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם